For å enkelt finne frem på våre nettsider kan du benytte søkefunksjonen

Vår historie

I 2003 ble Tom Arne Solhaug far til Kasper som ble født med cerebral parese. Gjennom flere år økte frustrasjonen over tilgjengelige hjelpemidler, og ikke minst ønsket om hjelpemidler som ikke eksisterte. I 2006 ble Krabat startet av Tom Arne og Fredrik Brodtkorb for å lage hjelpemidler de mente manglet. I 2018 ble Krabat kjøpt opp av Addlife og fusjonert med Hepro som igjen ble delt inn i tre avdelinger.
STOLT av å være annerledes
Store skritt FRAMOVER
MOTIVERER til aktivitet
Prisbelønnet FUNKSJONALITET

Tanken

Krabat utvikler, produserer og markedsfører tekniske hjelpemidler av høy kvalitet for barn og unge. Krabats produkter er nyskapende, funksjonelle og estetisk tiltalende. Krabat inngår aldri kompromisser på bekostning av funksjon, estetikk eller kvalitet.

Mestring og fremgang

Krabat lager hjelpemidler som legger til rette for mestring og fremgang. For at barnet skal mestre hjelpemidlet og få fremgang, må det være morsomt og interessant å bruke. Krabat-hjelpemidler er aktiverende, ikke passiviserende. Fremgang krever andre og forhåpentligvis færre hjelpemidler. Når et barn har så stor fremgang at det ikke lenger trenger et Krabat-hjelpemiddel, er et viktig mål nådd.

Krabatene

I tillegg til ingeniører, har Krabat også ansatt egne fysioterapeuter, ergoterapeuter, industridesigner og teknikere. All kompetanse som er nødvendig for å utvikle og produsere banebrytende produkter finnes i selskapet.

Estetikk

Stygge hjelpemidler er stigmatiserende. Hjelpemidler står ofte fremme og er mye i bruk, derfor er et tiltalende utseende viktig. Et tiltalende og funksjonelt design gjør også at hjelpemidlet er mer i bruk og at større fremgang kan ventes. Tiltalende hjelpemidler fører til verdighet for barnet og gjør det mer stolt.

Barn som krabber i piloten
Gutt i pilot

Funksjon for alle brukere

Foreldre, søsken, besteforeldre, venner, barnehage- og skolepersonell og mange andre bruker også hjelpemidlet. Krabat legger derfor stor vekt på at alle rundt barnet skal oppleve hjelpemidlet som funksjonelt, hensiktsmessig og tiltalende.

Fleksibilitet

Et hjelpemiddel brukes sjelden bare i en situasjon. Hjelpemidler fraktes, benyttes ute og inne, sommer og vinter. Hjelpemidler må derfor være tilpasset en lang rekke forskjellige brukssituasjoner, og være enkle å frakte med seg.

Kvalitet

Alle Krabats produkter oppleves som produkter av høy kvalitet både i funksjon, estetikk og utførelse. Krabats ansatte er imøtekommende, yter god service og holder et høyt faglig nivå. Bedriften er sertifisert etter kvalitetsstandaren ISO 9001.

Utviklingsprosess

Produktene utvikles i samarbeid med barn, foreldre og fagpersonell. Alle produkter testes grundig, og tilbakemeldinger tas alvorlig. I utviklingsprosessen brukes moderne verktøy og alle testresultater dokumenteres. Krabat har et nært og godt samarbeid med designere, industridesignere, ingeniørmiljøer og underleverandører i inn-og utland.

Good Design Krabat Pilot 2007
Best Design Krabat Jockey 2008
Winner Krabat Jockey 2009
Krabat Pilot 2008
Krabat Sheriff 2010
Gold Winner 2010 Krabat Sheriff
Krabat Pirat 2011
Krabat Jockey Plus 2013
Gold Winner and Best in Show Krabat Sheriff S2 2015
Krabat Runner 2019

Nyheter og presse

Les våre egne nyhetsartikler og hva som er skrevet i mediene

Til nyheter

Finn frem til oss

Våre ansatte er klare til å besvare dine henvendelser

Ta kontakt

Krabatnytt

Fire ganger i året sender vi ut nyhetsbrev med fagstoff og informasjon om våre produkter. Meld deg på for å motta vårt nyhetsbrev direkte til din innboks.