For å enkelt finne frem på våre nettsider kan du benytte søkefunksjonen

Hils på Matheo

"Matheo er en viljesterk og sjarmerende gutt på tre år. Han ble skadet etter en fødsel som ikke gikk som den skulle. Han har kjempet hardt og tappert og har utviklet seg svært mye bedre enn det legene trodde var mulig. Det er viktig at han nå får best mulig stimuli til videre utvikling." (Mamma til Matheo)
Skrevet av: Ann-Helen Gomnæs

KLINISK BAKGRUNN

Matheo har dyskinetisk cerebral parese grad tre som gjør at han ikke har helt kontroll på musklene sine. Han fungere godt kognitivt, er svært sosial og opptatt av å få til det de andre gjør på hans alder. Han trenger derfor hjelpemidler i hverdagen som kan hjelpe han med dette.

MÅLSETTING

  • Fysiologiske mål: Bred understøttelsesflate gir god balanse. Stabilt bekken for å optimalisere stilling i ryggsøyle, nakke og hode. Viktig også å gi gode arbeidsforhold i skuldre for å lette håndmotorikken.
  • Funksjonelle mål: For å legge til rette for finmotoriske oppgaver, er det viktig med god og riktig støtte til hele kroppen. Riktig støtte gjør også at han får mer kontroll over munnmotorikk som er viktig når han skal spise og kommunisere. Han bruker kommunikasjonsverktøyet Babblarna, så det er viktig med et bord som både gir god støtte og at figurene er lette å få tak i og at de ikke sklir av bordet.
Matheo på Jockey plus

RESULTAT

Matheo har Jockey plus til bruk i barnehagen og hjemme. Salsete gir han god og stabil understøttelsesflate. Hofteleddet kommer i hvilestilling og den åpne hoftevinkelen gir bekkenet plass til å forbli nøytralt. Dette gir en naturlig kurvatur i ryggsøyle nakke og hodet. Han får frie skuldre som letter håndmotorikken. Bordet gir han god underarmstøtte og kanten rundt forhindrer leker og annet læringsmateriell til å skli av.

Skrevet av: Ann-Helen Gomnæs

Krabatnytt

Fire ganger i året sender vi ut nyhetsbrev med fagstoff og informasjon om våre produkter. Meld deg på for å motta vårt nyhetsbrev direkte til din innboks.